Conferentie datagestuurd werken in schoolteams

Robuuste aanpak
De conferentie staat in het teken van een Robuuste onderwijsaanpak, naar het gelijknamige project dat de CED-Groep de afgelopen jaren samen met scholen in Rotterdam succesvol heeft uitgevoerd. Dit project, een initiatief van de dienst JOS (Jeugd, Onderwijs en samenleving), heeft geleid tot hogere leeropbrengsten dankzij het gebruik van de juiste instrumenten en professionaliseringstrajecten. Op deze conferentie worden de resultaten van de Robuuste aanpak gepresenteerd.

Nancy Love Project
In de Verenigde Staten is het Using Data Project van Nancy Love zeer succesvol. Ook in Nederland kennen wij geslaagde opbrengstgerichte projecten. Uit onderzoek van de Inspectie blijkt dat leerlingen op opbrengstgerichte scholen beter presteren dan leerlingen op andere scholen. Leerkrachten bereiken hogere leerresultaten wanneer zij gebruik maken van data. In de robuuste aanpak van de CED-Groep staan data op schoolniveau centraal.

Rotterdamse scholen
Omdat de Robuuste aanpak een Rotterdams project is, is de conferentie gratis toegankelijk voor Rotterdamse scholen.  De overige bezoekers dienen wel te betalen voor de toegang. De kosten voor niet-Rotterdamse scholen bedraagt € 195.

Workshops
De conferentie richt zich op zowel het basisonderwijs als het speciaal (basis) onderwijs. Dit komt tevens tot uiting in de workshops. U kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:

  • Datagestuurd werken in de klas
  • Het Onderwijscontinuüm in de praktijk
  • Het stellen van een ontwikkelingsperspectief

Datum
20 april

Tijd
10.00 -17.00 uur

Locatie:
Regardz Weena Point Rotterdam, Weena 762, 3014 DA Rotterdam

Inlichtingen Inhoudelijke informatie:
Jeroen Meijboom, 010 4071460, j.meijboom@cedgroep.nl

Menno van Hasselt is eigenaar van Van Hasselt advies en werkt samen met de CED-Groep bij het invoeren van opbrengstgericht werken in het primair en speciaal onderwijs. Met Dieter.nl heeft Menno een opleiding ontwikkeld voor de onderwijskundig ICT-coördinator.  Menno is te volgen op twitter via @mennovh of via LinkedIn

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: