Wat je niet mag missen op de IPON 2011

Een Twitteraar meldde niet naar de IPON 2011 af te reizen, omdat er alleen maar commerciële aanbieders zouden staan. Niets is minder waar. Naast de vertrouwde bedrijven zijn er tal van activiteiten die de moeite waard zijn te bezoeken. Ook zie je steeds vaker leerlingen /scholen zelf aan het werk. Hieronder een selectie.

Gewoon Speciaal
Op woensdag 13 april vindt tijdens de IPON de conferentie Gewoon Speciaal plaats. Een speciale conferentie die past in de omslag naar passend onderwijs waarbij de leerlingen met een beperking meer op reguliere scholen terecht zullen komen. Deze dag biedt workshops en presentaties over o.a. mediawijsheid, innovatie en digitaal leermateriaal plus. Meer informatie over Gewoon Speciaal vind je hier.

Klas van de Toekomst
Het succes van De Klas van de Toekomst 2.0 krijgt een vervolg op IPON2011, waar De Klas van de Toekomst 3.0 zal worden gelanceerd. De Klas van de Toekomst 2.0 heeft als doel om als opleidingsinstituut te gaan fungeren, zowel intern als extern. De Klas van de Toekomst 3.0 heeft als doel om leerrendementen te meten van leerlingen met behulp van bijvoorbeeld Kennisnet, TNO of MHR. Op de beursvloer vindt u de Klas van de Toekomst, uiteraard ingericht op een moderne, multimediale setting. Gedemonstreerd door kinderen van groep 7 en 8.

Tijd voor mediawijsheid
Donderdag 14 april organiseert Mediawijzer.net het evenement Tijd voor mediawijsheid – projecten en plannen 2011. Het evenement staat in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mediawijsheid in het onderwijs. Het programma bevat de volgende onderdelen:

  • Presentaties projecten uit de stimuleringsregeling 2010
  • Bekendmaking nieuwe projecten uit de regeling Fonds Projecten Plus 2011
  • Aankondiging plannen voor De Week van de Mediawijsheid
  • Resultaten ITS onderzoek
  • Onthulling site Mediaopvoeding.nl

Creative Learning Lab: o.a. Klei animatie maken
De kinderen gaan tijdens deze workshop een klei animatie maken. Ze bedenken met behulp van een storyboard een verhaal. Vervolgens maken ze hun eigen decor en personages met papier en klei. Voor het filmen van de animatie wordt het systeem stopmotion gebruikt. Hier vindt u meer informatie over de Waag Society Onderwijs.

Digitale School Vrijmarkt
Ook dit jaar wordt op IPON de Digitale School Vrijmarkt georganiseerd. Meerdere innovatieve scholen vanuit het po en vo etaleren tijdens IPON2011 hun creatieve innovaties aan andere scholen. Dit initiatief vanuit IPON staat onder auspiciën van de stichting Digitale School. De vrijmarkt is voor iedereen die wil zien wat collega’s binnen het onderwijs zelf creëren en innoveren. Leer en ervaar van andere scholen!

Programma IPON 2011
Vanaf vrijdag 18 maart kan iedereen zich  aanmelden voor de diverse workshops, waaronder ook veel niet-commerciële aanbieders.  Iedereen die zich al heeft geregistreerd voor bezoek IPON2011 krijgt hier automatisch bericht over. De toegang tot de IPON 2011 is gratis.  Het bezoek aan het IPON congres geeft recht op een bijscholingscertificaat. Deze kun je persoonlijk afhalen bij de informatiebalie op IPON2011.

Menno van Hasselt is eigenaar van Van Hasselt advies en werkt samen met de CED-Groep bij het invoeren van opbrengstgericht werken in het primair en speciaal onderwijs. Met Dieter.nl heeft Menno een opleiding ontwikkeld voor de onderwijskundig ICT-coördinator.  Menno is te volgen op twitter via @mennovh of via LinkedIn. Op 22 april publiceert de CED-Groep zijn boek over opbrengstgericht werken in de basisschool. U kunt hier deze gratis publicatie aanvragen.

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: