Onderwijszorg Nederland (ONL)

Het aantal producten of diensten dat tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling werd getoond is elke keer weer overweldigend. Een aantal ontwikkelingen vind ik de moeite waard om nog een keer onder jullie aandacht te brengen. In deze bijdrage: Onderwijszorg Nederland

Edventure is de brancheorganisatie voor schoolbegeleidingsdiensten. Bij deze vereniging zijn 27 bedrijven aangesloten. Bij elkaar vertegenwoordigt Edventure rond de 3000 onderwijsadviseurs. Eén van de activiteiten van Edventure is Onderwijzorg Nederland.

Onderwijszorg Nederland (ONL) is een coöperatie van 20 onderwijsadviesbureaus van EDventure en biedt gespecialiseerde landelijke zorg bij diagnose en behandeling van (ernstige) dyslexie bij kinderen. ONL heeft gespecialiseerde orthopedagogen en psychologen in dienst die dagelijks intensief en geïntegreerd samenwerken met scholen, ouders, kinderen en zorgverzekeraars. In de dienstverlening van ONL staat het individuele kind centraal.

De coöperatie is een antwoord op de veranderende wetgeving in 2009. Naast het kwaliteitskeurmerk van alle leden, fungeert ONL als poortwachter tussen school en verzekeraars.  Het initiatief maakt behandelingen m.b.t. enkelvoudige dyslexie en gedragsproblematiek eenvoudiger toegankelijk. Omdat de bezuinigingen op passend onderwijs de ambulante zorg hard zal raken mag worden verwacht dat de functie van ONL in de nabije toekomst alleen maar zal toenemen.

Hier vindt u meer informatie.

Menno van Hasselt is eigenaar van Van Hasselt advies en werkt samen met de CED-Groep bij het invoeren van opbrengstgericht werken in het primair en speciaal onderwijs. Met Dieter.nl heeft Menno een opleiding ontwikkeld voor de onderwijskundig ICT-coördinator.  Menno is te volgen op twitter via @mennovh of via LinkedIn

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: