Mag ik dit kopiëren?

kopieren_printenIedereen die met of in het onderwijs werkt kent het: een werkboekje dat gekopieerd wordt omdat er net één te weinig is, scans van het instructieboek van rekenen om te gebruiken voor het digibord of de cd’tjes van de Engelse methode die voor de dubbele groep 7 gekopieerd zijn, inclusief de handleiding.

Zo sprak ik een tijdje geleden een leerkracht die vol enthousiasme vertelde over zijn “scan-activiteiten”. Hij had honderden pagina’s van zijn taalmethode onder de scanner gehad om de pagina’s vervolgens, met behulp van PowerPoint, op het digibord te projecteren.   Het argument was dat dit veel goedkoper was dan de software aan te schaffen. Toegegeven, het zag er fraai uit zo met de hoofdstukindeling in PowerPoint!

Vooral door de komst van het digitale schoolbord wordt het duidelijk dat veel scholen niet weten wat er nu wel en wat er nu niet gekopieerd (of gescand) mag worden.

De educatieve uitgevers zijn daarom voor de zomervakantie een campagne begonnen om scholen te informeren over wat is toegestaan bij het gebruik van leermiddelen en wat niet. En er kan best veel!

www.auteursrechtenonderwijs.nl

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: