Begin er maar aan….

Digbord, Web 2.0, Twitter, Layar, Augmented reality, Metadata, Yurls, Weblog, RSS, Clouding, Wikiwijs, Mail, Internet, Browser, Android, OSX, Google, Bing, Wolfram Alfa, Yahoo, Gadgets, Windows 7, IPON. ESS, Vives, Cos, Apple, Saas, Mindmapping, ELO, Digitaal portfolio, Tag, Beta, Word, Powerpoint, Excel, Keynote, Open Office, Open Source, eBook, iPhone, Youtube, Gaming, Voip, SMS, MMS, Mail, Messaging, Picasa, Flickr, Safari, Flock, IE, Firefox, VLC, Mediaplayer, QuickTime, Gmail, Hotmail, Veilig of bewust, MSN, Hyves, Facebook, LinkedIn, Plaxo, MynameisE … of toch alles vanuit en met de Methode.
Succes dit schooljaar, met het onderwijs in de 21e eeuw!

Bron: www.ictnieuws.nl – ICT Trend

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Reacties

 • Hans Pollen  On oktober 4, 2009 at 9:57 pm

  Menno,

  Omdat ik toch al wat reacties op jouw bijdragen stuurde, las ik nog even verder. Ik vind deze bijdrage van jou erg leuk. Vooral indien je laatste zin ook daadwerkelijk een vraag is.
  Ik kwam eens een schooldirecteur tegen die geheugen uit computers had laten halen, want anders gingen de leerlingen surfen (2006). Ik noemde dat het ontnemen van onderwijsleermiddelen, en ik dacht dat het de/een opdracht was van schoolleiders was om onderwijsleersituaties juist te voorzien van onderwijsleermiddelen.
  Maar met jouw hierboven genoemde rijtje wordt duidelijk dat we ons terecht mogen afvragen of technology driven ook education driven betekent. Of kunnen we dat ondertussen niet meer zo uiteentrekken?

 • Menno van Hasselt  On oktober 5, 2009 at 6:21 am

  Hallo Hans,

  Ere wie ere toekomt. Dit is een bijdragen van mijn collega Dieter Möckelmann die vergeten is zijn naam eronder te vermelden. Wij hebben samen een aanpak ontwikkeld die stuurt op de transitie om de omslag te maken om niet de techniek als vertrekpunt te nemen, maar de onderwijsbehoefte. Wij komen veel scholen tegen die denken een onderwijsverbetering te hebben gerealiseerd wanneer er digitale schoolborden zijn aangeschaft en kinderen een laptop tot hun beschikking hebben.

  gr. Menno

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: