Een slimme start

startMaandag starten in de laatste regio de scholen en gaan we ons opmaken voor een nieuw inspirerend schooljaar. Wij zijn benieuwd naar jullie plannen om het morgen net wat anders te doen.  In ieder geval hebben de makers van deze weblog er weer veel zin in om onze ideeën met jullie te delen.

Veel veranderen we niet aan de opzet. Alle bijdragen gaan over zaken waarmee je morgen in de praktijk direct iets kan doen. Wel hebben we meer mensen beschikbaar om waardevolle bijdragen te leveren. Samen gaan we er een mooie weblog van maken. Van mij de eerste slimme bijdrage.

Van de week heb ik een presentatie bijgewoond van de programma’s van de website Bereslim. Bereslim richt zich op de taalstimulering van jonge kinderen.  Enkele onderdelen zijn gratis toegankelijk. Voor andere, waaronder de digitale prentenboeken moet een abonnement worden afgesloten.

Ik ben onder de indruk van de didactische opbouw van de programma’s. De makers hebben samengewerkt met de universiteit van Leiden en hebben goed gekeken naar de wetenschap. Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat digitale prentenboeken bijdragen aan het verhogen van de woordenschat. Voor kinderen met een taalachterstand een heel belangrijk gegeven.  Een aanrader voor scholen die werken aan taalstimulering in de onderbouw serieus nemen.

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: