Twittert u ook?

twitter_logo.jpg (BMP-afbeelding, 1153x1129 pixels) - Geschaald (55%)Onlangs beleefde de pre-digitale generatie een unicum. Voor het eerst was deze generatie de eerste die een nieuwe digitale tool adopteerde en de waarde hiervan ontdekte. Wijst onze jeugd Twitter af als platform voor de oudjes, de opmars ervan is niet te stuiten. En er vallen interessante ontwikkelingen te bespeuren.

En er valt heel wat af te Twitteren. Tijdens veel uitzendingen op de radio en de TV kan er druk worden meegetwitterd en reageren de presentatoren live op de geplaatste reacties. Tijdens de Amerikaanse voorverkiezingen werden de kandidaten al tijdens het debat op de hoogte gebracht van het waarheidssgehalte van hun uitspraken, opgespoord en met elkaar gedeeld door een groep Twitteraars. Via Twitter wordt ook veel informatie over de onrusten in Iran gedeeld. Twitter beïnvloedt hiermee de beeldvorming van maatschappelijke ontwikkelingen.

Via een discussie in een van mijn Linkedingroepen heb ik gevraagd naar de onderwijskundige meerwaarde van Twitter. Ik leefde in de veronderstelling dat Twitter nog beperkt wordt gebruikt. Niets blijkt minder waar. Er zijn juffen die met ouders Twitteren, er zijn Twittergedichten, Tom Barret beschrijft nieuwe onderwijstechnieken via Twitter en zo zijn er nog tal van voorbeelden.

Erwin de Beer plaatste de volgende link. Hij leidt naar tal van Twittervoorbeelden. Het lijkt erop dat de digitale kloof, als hij al heeft bestaan, definitief is overbrugd. Twitter, here we come!

Kijk voor meer leuke suggesties op de groep onderwijs 2.0 :  Schroom niet om je meteen voor deze groep aan te melden.

Advertenties
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: