Alles Online (het kan!)

ms_surface2-722329Onlangs verscheen het bericht dat het programma Open Office 10 miljoen keer was gedownload. Openoffice 3.0 is een gratis programma (open source) dat sterke overeenkomsten vertoont met het Microsoft Office pakket. Geen licentie nodig, gewoon downloaden en installeren.

Laatst nog hoorde ik een medewerker van IBM aan die vertelde dat hij geen mail meer gebruikte. Hij had een serie aan online-tools geïnstalleerd en daarmee kon hij iedereen bereiken waar ter wereld hij zich ook maar bevond.  Ook Google is zijn tools sterk aan het uitbreiden.  Wie wil hoeft weinig meer op zijn PC te installeren, maar doet het meest online.

Microsoft ziet de bui al hangen en zal binnenkort zijn eigen online omgeving gaan uitbreiden. Dit betekent dat binnen afzienbare tijd er geen software meer geïnstalleerd hoeft te worden. 

Meer online werken betekent ook behoefte aan een snelle toegang tot de data.  De stichting Nederland Breedbeeldland  zet zich in voor het bevorderen van toepassingen met snelle verbindingen. Wie zich verdiept in online programma’s die kan al snel veel geld besparen aan dure licentiekosten. De volgende programma’s zijn, naast het al genoemde Openoffice  de moeite van bekijken meer dan waard:

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: